Kosten

Prijzen per maand

Kinderdagverblijf de Dijkgraaf is 50 weken per jaar geopend, over deze periode wordt u ook (middels automatische incasso) gefactureerd. Een opvangdag heeft 10 uur.

Uitgaande van de uurprijs ontstaat de volgende tabel.

Dagen per week Maandprijs (per 1-1-2024)
1 € 402,08
2 € 804,16
3 € 1206,25
4 € 1608,33
5 € 2010,42

Uurprijs

De overheid heeft bepaald dat kinderdagcentra een uurprijs moeten hanteren om tot prijsstelling te komen. Dit zou tot meer concurrentie moeten leiden. Echter bij de uurprijs zit ook vaak ‘service’ inbegrepen. Elk kindercentrum gaat hier anders mee om. Bij Kinderdagverblijf de Dijkgraaf zijn bij de prijs inbegrepen: Luiers, biologisch brood, biologisch beleg, drinken en fruit. De uurprijs wordt jaarlijks bijgesteld. Per 1 januari 2024 is de uurprijs vastgesteld op €9,65 . Deze uurprijs  in 2024 is gelijk aan hetgeen u terugkrijgt van de Belastingdienst (€9,65)

Maar om een goed beeld te vormen van de kosten is het handig dat u niet alleen naar de uurprijs kijkt maar ook naar de kosten per maand.

Hierboven ziet u een overzicht van de uurprijs.

Extra kosten

Kinderdagverblijf de Dijkgraaf hanteert € 20,- inschrijfkosten. Na betaling van het inschrijfgeld wordt de aanvraag in behandeling genomen. Tegen bijbetaling is het mogelijk om op vaste dagen van maandag t/m donderdag verlengde opvang tussen 17:30 en 18:00 uur af te nemen. Bij te laat ophalen worden extra kosten in rekening gebracht.

Kinderopvangtoeslag

Als u gebruik maakt van kinderopvang dan heeft u recht op kinderopvangtoeslag. Dit houdt in dat de overheid een belangrijk deel van de kinderopvangkosten vergoeden zal. Kinderopvangtoeslag wordt op basis van inkomen, afname en uurtarief berekend. De ouder is zelf verantwoordelijk voor het aanvragen van kinderopvangtoeslag.

LRK nummer voor aanvraag tegemoetkoming

De laatste tijd worden wij nogal eens gevraagd naar het Landelijk Registratienummer voor Kinderdagverblijven. In sommige gevallen heeft u dit nodig voor de tegemoetkoming. Ons LRK nummer is 376189460.

Kinderopvangtoeslag
De overheid draagt bij in de kosten voor kinderopang. Vraagt u kinderopvangtoeslag in 2016 aan? U moet de toeslag aanvragen binnen 3 maanden na de maand waarin uw kind voor het eerst naar de opvang gaat. Wacht daarom niet te lang met aanvragen, anders loopt u kinderopvangtoeslag mis. Bereken op welke bijdrage u recht heeft door op de volgende link te klikken: proefberekening toeslagen
Toeslag aanvragen/wijzigen
U bent zelf verantwoordelijk voor het aanvragen en/of wijzigen van kinderopvangtoeslag. Via internet is het meest eenvoudig. Download het installatieprogramma door op de volgende link te klikken: downloadpagina toeslagen. U kunt ook een formulier bij de belastingtelefoon aanvragen op nummer 0800 0543.
DigiD code
Voor het aanvragen en/of wijzigen van kinderopangtoeslag via internet hebben aanvrager en partner een DigiD code nodig. Dit is aan te vragen door op de volgende link te klikken: DigiD aanvragen
Website kinderopvangtoeslag
Als u nog meer informatie over kinderopvangtoeslag wilt klik dan op de volgende link: kinderopvangtoeslag.